5 Månader/Namnsdag/Magont

Hej! Idag blir jag 5 hela månader =) Mamma fattar inte vart tiden har tagit vägen ? För nu är jag ju en stor tjej :) Och idag ringde gammelmormor Inger och grattade mig på min namnsdag, som ingen ens visste att jag hade, det tyckte mamma var lite pinsamt :P Åhh gud vilken hemsk natt jag har haft! Jag har vaknat varannan timme och bara tokskrike och fisit en massa. Jag hade så himla ont i magen :( Så inte ens mammas tiss funkade för att trösta så hon fick bära omkring på lilla mig 3 gånger inatt :( Det kom faktist några tårar ifrån mamma med för hon vart så ledsen när hon såg att jag hade så ont och hon inte kunde hjälpa mig :( Och nu är frågan, kan det ha varit för att mamma har ätit jordgubbar? För hon läste att små barn kan få ont i magen då? :(
*
Just nu sitter mamma med en toning i håret, sen ska hon och jag bada och sen ska vi väll göra oss klara för att åka till Alby :)

Midsommar

Hej, igår var det ju midsommar som ingen av er lär har missat. Jag,mamma och pappa började dagen med att först åka till Norrhassel till Moffan och Kattis:) Vi vart där i någon timme men efter ett tag vart jag trött och grinig så pappa fick lasta ur min barnvagn från bilen så att jag fick lägga mig i den och sova ett tag ute, då jag inte kan somna sådär rätt upp och ner. Mamma tittade även på dom söta hästarna som var där men jag sov ju så jag fick aldrig se dom :(
*
Efter att vi varit där så åkte vi vidare till Matfors till fammo och faffan där även Micke och Alex befann sig :) Där vart vi hela kvällen. Ungdommarna tog bilen ner till sjön medans jag,fammo och faffan tog oss en prommis dit i regnet för pappa skulle nämligen ta sig ett premiär dopp!  :D ( och självklart så var mamma och pappa nykter)
*
Lite senare idag så hade mamma tänkt att packa saker som jag och hon ska ha med oss när vi åker till Alby imorgon :)
Mami tittar på hästarna
haha kolla in moffan! :D
Jag tittar på mami
Moffis snusar på mig :)
Fina Alex!
jag smaskar på en majskrok
Jag inspekterar om faffan har några hål i tänderna
Men det hade han inte.
Jag och fammo :D
Micke har oxå en snuttetrasa
// Lea

Torsdag kväll

Gokväll! Kan börja med att berätta att mammsens sockerkaka som hon bakade i förrgår vart kanon, hon lyckades för första gången! Ja nog om den, idag har jag och mamma bara varit hemma i det fula vädret. Vi skulle igentligen ha åkt ut till Birsta med Cilla och Jouline men mammorna fick inga pengar idag som dom hade hoppats på. Nu till kvällen skulle pappa natta mig så att mamma skulle få lite egentid men han lyckades inte så mamma fick komma till undsättning iallafall :)
*
Imorgon (midsommar) så ska vi åka upp till fammo och faffan och vara där, blir även en liten sväng förbi Norrhassel till moffan och Kattis :) Så det är bara att hoppas på att vädret är med oss. På söndag så bär jag och mami oss av till Ånge (Alby) och ska vara där ett tag har inte riktigt bestämt hur länge än, men vi ska iallafall vara hos mammas moster Ellenor och hennes gubbe, det ska bli super härligt :D Tyvärr så har det inte blivit nått fotat dag så bjuder på nått gammalt :(
// Lea

Bakar

Hejsan, igår var mamma jätte trött hela dagen, för jag vaknade nämligen ca 1 gång i timmen hela natten och tokskrek! Så när pappa slutade jobbet så hade mamma tänkt att han skulle ta mig så att hon fick vila upp sig lite. Men då berättade han att Micke,Alex och farmor skulle komma och hälsa på med kinamat :) Men farmor missade pappas mat så han fick ta farmors så hon vart utan mat :( Men hon matate mig med gröt medans alla andra åt, men det gick inte så jätte bra för jag var grinig så mami tog över. På kvällen vid sådär halv 9 snåret när dom skulle åka så åkte vi ut till Ica maxi och mamma sprang in och handlade lite, pappa och jag väntade i bilen eftersom jag hade pyjamas på mig och låg och sov. Vi åkte dit istället för en kvällstur med vagnen då jag inte kunde komma till ro som vanligt, men somade snabbt i bilen iallafall :)
*
Idag så har jag,mamma,Cilla och Jouline varit på stan. Mamma köpte bara saker till sig själv idag, det vart 2 par trosor och en mjukis kofta. Vart även en luch som bestog av en härlig sallad som jag försökte norpa åt mig när jag satt i mammas knä! Men jag fick inte smaka nånting alls :( Just nu så håller mamma på att grädda en sockerkaka i ugnen, så vi får hoppas att den blir bättre än sist då den bara rammlade ihop och vart smetig :P Efter att den är klar fundwerar hon på att baka chokladmuffins men får se hur det blir med den saken.
Såhär arg kan man bli om man heter Lea tynell!!

Min vikt

Min vikt:
5 dagar 1/2: 3260 gram
8 dagar 3/2: 3290 gram
15 dagar 10/2: 3285 gram
3 v 18/2: 4040 gram
5 v 4/3: 4340 gram
6 v 7/3: 4400 gram
3 mån 2/5: 5200 gram
4,5 mån 17/6: 6235 gram

Nedansjö

Hej, nu har jag inte skrivit på ett tag och det beror på att vi har haft fullt upp hela tiden. Vi har varit på BVC i fredags och det gick bra, men jag ligger inte alls på min kurva så högt upp som jag låg förut men jag följer den efter sista besöket innan det här iallfall :) Dom mätte mig aldrig så jag vet inte hur lång jag är. Efter att vi varit där följde vi med mommo hem och fikade sen kom pappa och hämtade oss. Då åkte vi hem och mamma och jag gick in till den nya grannen som bor dörren mittemot oss och surrade lite med henne :)
*
Igår åkte vi till Nedansjö där mormor och Uffe var. Med oss hade vi även gammelmormor Inger. För där skulle vi nämligen fira mormor som fyller 39 år på måndag, men passade ju bättre att fira henne på en helg :) Där bjöds det på god mat och pappa fick en massa alkohol och blev superfull. Men jag låg ju redan och sov så det märkte inte jag som tur var! Han fick iallafall inte sova med oss förens han hade piggnat på sig så, mamma låste upp ute i lillstugan åt honom, haha :P Och nu är vi hemma igen efter en super trevlig helg! :)
Gammelmormor,jag och pappa
Gå/stå övning med mommo =)
Pappa och Uffe

Uffis och jag kollar på Shiba.
// Lea

Lyssnat på barnmusik

Hejohå, igår åkte vi hem till fammo och faffan och hälsade på dom. Pappa målade även kistan som jag ska ha mina leksaker i =) Men den är inte rikigt klar än för det ska fixas lite små saker på den =) Där vart iallafall pappa och mamma bjudna på middag, kycklingfile men strips plus sås. Och jag och farmor lyssnade på en massa bra barnmusik och det var jätte kul:D
*
Idag så tog jag och mamma oss en prommis och hälsade på farmor på jobbet. Och dum som mamma var så hade hon på sig klackskor, det kanske inte var så lämpligt att gå i dom från Bredsand till Skm menmen =) Mamma fick även blommar därifrån som endå skulle kastas som hon har satt i en kruka ute på balkongen så nu är det fint där ute.
*
Imorgon så ska jag och mamma åkte till BVC för mätning och vägning det ska bli spännande, mormor ska oxå följa med oss. På kvällen så ska pappa åka iväg till Sättna och kolla på dragracing tro jag det var med faffan =) Vad jag och mamma ska hitta på blir till att se då :)
Farmor och jag
Jag och farfar
Vi 3 :)
// Lea

Vad är det för kryp?

Hej allihopa! Igår var vi bara hemma i det tråkiga vädret. När mamma skulle byta blöja på mig så passade jag på att bajsa, det var så skönt att slippa all smet i blöjan, 3 st stora korvar vart resultatet, haha :D. Sedan på kvällen så vart  jag grinig som vanligt så då vart den en prommis i vagnen. Vi gick även in på affären och köpte lite lunch till mig =) Men efter prommisen så vart jag grinig igen, pappa försökte natta mig medans mami diskade. Men det gick inte så mamma och pappa vart tvungna att ta en biltur med mig kl 23:00 på kvällen, då somnade jag iallafall väldigt snabbt. Dock vaknade jag flera gånger inatt och tokskrek så mamma var helt slut imorse när jag vaknade!
Idag då? jo idag har vi åxå bara suttit hemma! Men jag och mamma har myst och jag har varit jätte snäll och gosig med henne idag =) Rutinerna rullar på som vanligt. Och idag till middagen så fick jag sitta i min matstol och det var kul tyckte jag. Mamma satte min flska framför mig den där nya med Pingu och med hantag på nivet? Och jag försökte hela tiden få den till min mun med det gick sådär.. Sen kom pappsen hem, han hade köpt med sig jordgubbar och glass till han och mamma, och mamma sa att jag inte skulle få smaka =(  Just nu sitter mamma och pappa och funderar på vad dom ska äta till middag idag, det är ju inte alltid så lätt detdära med mat, det kanske är någon som har något bra tisp på någon god mat att ge till dom? =)
Jag älskar att suga på mina små fötter =)
Kampen att få flaskan till munnen!
Kom hit med dig då dumma flaska!
Nu har jag dig allt..
Och in i munnen ska du oxå!
Mamma hade plockat in en bukett sirenar och satt i en vas på köksbordet, sedan ser hon ett jätte äckligt kryp i den, och nu är frågan vad är det för kryp?
// Lea

Flyttat datorn

Hej, idag har vi bara varit hemma hela dagen. Mamma och pappa har haft tvättstugan och fixat och donat med dom nya gardinerna. Jag själv har varit ganska så gnällig idag. Förut idag så vart mamma arg på pappa för att han bara satt vid datorn så nu har mamma flyttat in datorn till köket ist så att det inte ska bli lika mkt slö sittande vid den.

// Lea

Ny familjemedlem

Hej! Tänkte börja med att säga att vi har ett väldigt underbart väder idag, men det är nästan lite för varmt för lilla mig =/ Igår när mamma kom in genom dörren så låg det ett stort vitt kuvärt där ifrån skolan. Det var mammas lärare som hade skickat hem mammas betyg. Och i låg även ett jätte gulligt litet paket som det stog Till Lea på :) Och  när jag och mamma öppnade det så låg där en helt förtjusande boddy som mammas lärare köpt till mig! Åh gud vad jag och mamma tyckte att det var så gulligt, vi blev nästan lite blöta i ögonen, haha :D
-
Idag har vi varut ute på Birsta ett litet tag, pappa skulle köpa några brevsaker på ÖoB och vi slank även in på Ikea och köpte tre st korgar som är under vardagsrumms bordet så att det inte ser så stökigt ut, det vart även nya handdukar,haklappar och 2 par gardiner. Och inne på gallerix så vart den en sån där tavla med ett kort och med lera så man kan göra avtryck på :)
-
Igår fick vi föresten hem en ny familjemedlem nämligen en systemkamera, så när mamma och pappa har lärt sig att förstå sig på den bra så kommer det såsmåning om massa fina bilder på mig! =)
-
Förut idag så la mamma mig på fällen på golvet medans pappa satt vid datorn, sen när mamma kom tillbaks så låg jag helt plötsligt på magen jag hade alltså lyckas vända mig själv idag :D
Jag ligger på golvet med min bitring =)
Lite provsmaknings bilder med nya kameran =)
// Lea

Mycket att skriva om!

Hejsan, ja nu har det inte blivit nått bloggande på några dagar, anledningen till detta är att det har varit brist på tid! Men under dom hära dagarna så har vi hunnit med en hel del saker. I måndags var vi hemma hos min gammelfarmor Astrid på middag. Det var kul och jag grät nästan ingenting när jag satt hos henne. Jag fick även ett paket av henne, i paketet så var det en fin klänning med ett par byxor i samt en super söt mössa :) Vi vart där bra länge och pappa hjälpte henne med att åka och kasta en massa tidningar samt lämna in en back med tomma drickesflaskor.

.
I tisdags så åkte vi hem till faffan och farmor för min farfar fyllde nämligen år då :) Han fick en bukett blommar av mamma och pappa och 2 st trisslotter av mig, men det vart tyvärr ingen vinst på dom. Där fick mamma och pappa jättegod smörgåstårta och pappa började slipa ner en kista som vi ska måla om som jag ska ha mina leksaker i :)
.
Idag så har vi haft sällskap av Wilton och Cattis. Det var kul att träffa dom för det var ju ett bra tag sedan sist! Wilton var som alltid mkt mkt större än lilla mig. Vi var iallafall nere på stan ett tag i det härliga vädret och även mammas plastsyster Beccis var med :) Jag fick ärva lite byxor av Wilton och en tiger dress :D Sedan så kom pappa och hämtade oss efter att han slutat jobba och då åkte vi hem en snabbis och sedan ut till Birsta. Vi åkte till barnenshus och shoppade en massa till mig det vart: Mera matskedar, en napp, tvättlappar, tvättlappsburk, en pingufilt till vagnen, en nappflaska med handtag och en till kudde till mig som var lite högre än den fattiga som jag hade ifrån Ikea :P
Jag och Gammelfarmor
Det här låg i mitt paket :)

Jag inspekterar farfar
Faffan och jag på bron
Farmor och jag kollar på blommarna
Pappa slipar kistan
Wilton och jag
Jag och wilton ( det skiljer 17 dagar mellan oss)
Lite shopping
// Lea

Blandat Inlägg

Hej, i Fredags så hade jag och mamma det så tråkigt så vi åkte och överraskade pappa på jobbet. När vi åkte dit så fick vi åka en hög buss men det gick ju bra det med, chaffisen hjälpte mamma upp med vagnen. På bussen var det fullt med ungdomar, lata som dom är så var det ingen som ville kliva upp fast jag vart hungrig så mamma fick stå upp i bussen och amma mig, är det okej? Näe det tycker jag inte! Vi var iallafall på pappas jobb tills han slutade och sen åkte vi hem. Efter middagen så åkte vi ut till bildtema och köpte nät till balkongen som pappa nu har satt upp så att Pastejen inte kan hoppa/rammla ner. Men problemet är att han tar sig ut längst uppe vid taket, han alltså klättar på nätet :P Igår var det ju cruising och pappa körde till fammo och faffan. Mamma och jag gick på sidan av och kollade på med mormor min =) Men mamma tyckte att det var rätt tråkigt och kolla på plus att det var kallt. Så vi tog bussen hem kvart över 10. Jag sov ju redan i vagnen sen ett bra tag tillbaka så. Idag har här städats och tvättas. Och jag har spytt i massor. Imorgn ska vi föresten till gammelfarmor på middag :)
Pappa klipper gräset på jobbet
Jag och mami satt på en bänk och väntade på att pappa skulle sluta
Jag och mommo på cruisingen
// Lea

I brist på annat

I brist på annat så kommer här lite frågor med svar :)
Älsklingsmat: Mammas mjölk och banangröt
.
Blöjor: Libbe storlek 3
.
Som gladast: På morgonen då jag vaknar
.
Mest ledsen: Absolut på kvällen när jag ska sova!
.
Storlek i kläder: 62
.
Jag skrattar åt: När någon låter konstigt och borrar in sitt ansikte i min mage :)
.
När jag föddes vägde jag: 3090 och 49 cm lång
.
Förlossningen tog: 17 timmar efter inskrivning
.
På natten vaknar jag: ca 3 gånger och vill ha mat
.
Jag är rädd för: Faffan, haha :D
.
Jag älskar: Mamma & pappa <3
.
Jag vill ha napp: När jag ska sova
.
För att få mig sluta gråta på kvällen: En prommis i vagnen
.
Försäkring: Folksam
.
Bloggar jag kollar på med mamma: Maja och Joels, Filippas,Nikens och Theas, Cattis och Wilton, Cillas och Joulin :)
// Lea

Ida och Ebbe

Hej, idag har jag och mami varit hemma hos Ida och Ebbe hela dagen :) Vi satt ute och myste i det härliga vädret och Ida lagade rabarberkräm till dom tre, jag fick ju inte smaka nått :( Sedan så vart jag jätte grinig och övertrött och vi hade inte tagit med oss vagnen min så pappa fick kmma dit med den. Sedan så sov jag väll i den i ca en timme kanske, sen vaknade jag och strax efter det så kom Malin dit :) Mamma vart även bjuden på tacos där, gulligt va? men hon fick inte äta klart för mig för jag vart grinig och ville ha banangröt så hon fick ta sig en pause i sitt tacos ätande för att ge mig mat. Ida och Malin vill att mamma ska följa med dom ut på lördag, men det vet jag inte om jag vill, för tänk att vara utan mammas tutte så länge och bara få äta mindre god ersättning, så nja vi får väll se hur det går med den saken :P Just nu grinar och skriker jag super mycket, pappa försöker att trösta mig och få mig att somna, men det lutar mot en kvällsprommis...
Ida hackar rabarber
Snygg Ebbe
Ebbe håller i mig och pussar på mig
Ebbis och jag
// Lea

Mindre god mat!

Hello, dagen började med att jag tog sovmorgon enda till kl 10.00. Mamma och jag hade inget planerat idag, men hon visste att mommo och gammelmommo skulle på stan, så vi beslöt oss för att åka in till stan. Innan stan så skulle jag äta lite lunch, mamma hade köpt en burk men smakerna ris,potatis & brocoli. Och jag kan lova er att det var den snuskigaste maten jag ätit i hela mitt korta liv. Jag fick kräkkänsla med kvälvningar så mamma fick kasta det maten och laga min älsklingsrätt banangröt ist :) Sedan begav vi oss till bussen. Det var inga barnvagnar där när vi klev på men lite längre upp i Bredsand så hoppade det på 3 st vagnar till! Så det var alltså 4 st vagnar på bussen, så för man väll inte ens ha? ingen kom ju typ av bussen ju! Nere på stan träffade vi iallafall mommo. Vi gick med henne i ca 2 affärer och sedan stötte vi på Malin,Ida och lilla Ebbe. Så då struntade vi i mommo och gick med dom på stan istället:P Det blev en fika på Barista och Ebbe hull i mig och pussade på mig:) Just de ja, idag kom mammas morsdags pressent ifrån mig, och det var hennes favvo shampoo i mega storlek! :D
Så här glad var jag idag när jag och mamma skulle gå ut med Cajsa :)
Bus med pappsen
Pappa ge mig middag, banangröt såklart! :)
Så här såg den mindre goda maten ut!
Mammas morsdags pressent :)