Idag?

Ja vad ska man ta och hitta på idag då tro? sista april och allt. Vädret är ju inte precis toppen heller. Någon som har nått förslag ?:) Jag vill inte gå på någon brasa eftersom att det luktar så mycket plus att jag blir nog rädd för smällare m.m så det får bli nästa år istället för.
// Lea

Jag fick en egen stol

Hej, idag har vi varit och hälsat på min kompis Filippa, och det var supertrevligt tyckte hela familjen. Vi gick upp på Ica och handlade glass som våra päron åt, och jag fick två st nya nappar eftersom mina försvinner hela tiden! Sedan satte vi oss ute i solen, fast jag låg och sov i min vagn. Jag fick ett par jätte fina rosa skor av Filippa som var helt oanvända och allt, hur snällt som helst:) Och innan vi skulle åka hem så testade jag Filippas stol och vart kär, så påvägen hem så svängde vi förbi barnenshus så att jag fick en egen sån :) Nu är pappa inne i stan och spelar fotboll men Emil och jag och mammsen har nyss tagi oss en varmt avslappnande kvällsbad tillsammans.
Papporna
Jag i min boddy-klänning
Jag i min fina stol
Nybadad och tjuvkikar på tv :)
Stolen
Mina fina skor som jag fick av Ippa (dålig bild)
// Lea

Tröttis

Hejsan, Idag åkte jag och mamma hem till Uffe och mommo medans pappsen åkte och ombesiktade bilen. När pappa var klar med det så kom han oxå dit. Vi var där ett tag och sedan åkte vi ut till Birsta en tag. Jag somnade i bilen på väg dit, fortsatte att sova när pappa förflyttade mig till vagnen och under hela Birsta vistelsen, fortsatte sova när pappa lyfte mig till bilbarnstolen igen och jag vaknade inte ens när bilen stod stilla ett tag i driven på Max. När vi kom hem och mamma och pappa öppnade bildörren för att lyfta ut mig så sov jag hängandes med huvet rätt ner, stackars mig, jag hade kunnat fått ont i nacken ju! Men jag fortsatte och sov medans mamma och pappa åt oxå, men sen väckte mamma mig och ville ge mig mat. Mamma vart faktist orolig för att jag sov så mkt så hon tog tempen på mig för säkerhets skull, men den låg på 37,2 så det var ju bra:) Efter det så var jag vaken bra länge:) På Birsta fick jag en boddy-klänning och pappa fick två par kalsonger. Imorgon ska vi åka och hälsa på min kompis Filippa så det ser vi alla fram emot :)
Jag myser med mina snuttisar
Jag och snutt i min baysitter
Pappas sipper
Min boddy-klänning
// Lea

osocial hemma hos wilton

Hejsan, idag så har vi varit hemma hos Cathrine och Wilton, men jag var jättetråkig och sov hela tiden! Så jag kan ju inte säga att jag tycker att det var kul för då ljuger jag ju eftersom jag sov så jag märkte ju knappt att vi var borta, men mamma tyckte att det var trevligt! Sedan så tog vi oss en promenad därifrån hem till gammel mommo och Ellenor som var där och hälsade på:) Där fick mamma och pappa en massa god mat samt efterrätt. Sedan tog vi oss en promenad, gammelmormor åkte på sin propp moppe och den var super cool, mammsen testade den oxå och gud vad hon skrattade! Hon tyckte att den var jätte rolig, och fort gick den oxå minsann! Vi svängde även förbi Ica nacksta på promenaden och mamma och pappa köpte en annan nappflaska till mig som skulle vara bra och även motverka kolik, dom köpte även en annan mjölkersättning för att testa om jag tycker om den bättre. Dom testade att ge mig den när vi kom hem men jag ville inte ha, jag var inte så hungrig, så dom ska testa när jag vaknar inatt ist.

Söt Wilton
Cathrine och Wilton
Jag och Ellenor, så här ledsen brukar jag bli om någon annan håller i mig!
Gammelmormor kör ut super moppen sin
// Lea

3 Månader

Idag blev jag 3 hela månader, helt otroligt vad tidern går fort! Idag har vi inte gjort så mycket, jag hade lite feber imorse 37,7 men nu på kvällskvisten så hade den gått ner till 37,3 :) Mamma och pappa har städat idag och pappa har varit och besiktat bilen. Faffan var även här en snabb visit :) Och nu vill jag inte sova, både mamma och pappa har försökt att natta mig med sagor och allt, men jag är jätte pigg så dom fick ta upp mig i väntat på att jag ska bli trött snart. Idag fick vi reda på att pappa fick säsongsjobb på kyrkogården i 5,5 månad så det är ju superbra! Han börjar redan på måndag, så nu får vi se hur det går för mig och mamma själv, det går nog bra jag ska försöka vara snäll mot henne, men vi lär ju få lite tråkigt! Att pappa fick jobbet firade dom iallafall med att äta tacos till middag :)
Jag suger på min klänning
Jag och Cajsa
Faffan och jag
Mammas tacos
Cajsa och Pastejen busar
// Lea

Norra Berget/Graven

Idag har jag varit på Norra Berget för första gången i mitt liv! Där vad det fint tycker jag :) Mamma och pappa tog sig även en fika där som bestog av päronfestis och blåbärspaj. Efter att vi varit där så åkte vi till Granlo på hemköp och köpte gravljus,blommor samt blommjord. För det är ju nämligen så att mamma skulle ju faktist ha en lillebrorsa som heter Hampus, visste ni det? Men Hampus fick aldrig se världen, för sorligt nog så lyckades han att snurra in sig så hårt i navelsträngen när han låg i mormors mage så han dog någon enstaka vecka innan han skulle födas. Mamma har inte tänkt så mycket på det tills hon blev gravid med mig. Så fort jag låg och vilade lite för länge i mammas mage så fick hon panik och trodde det värsta! Så mammas graviditet var ganska jobbig för henne faktist. Mamma är så himla tacksam att jag kom ut levande och frisk, för under vissa stunder trodde hon inte ens det. Mamma har ju inte brytt sig om graven förens jag kom till världen, för då kom ju tankarna att det kunde ju lika bra har hänt henne själv. Hampus grav är det tyvärr ingen alls som bryr sig om, men vi satt iallafall dit blommor och tände ett ljus, stenen skulle även behöva rengöras så det får väll mamma ta sig ann nästa gång. När vi stod där och grävde så kom farmor och farfar dit, stacka om ett sammanträffande!
Norra Berget
Mammas och pappas fika
Pappa och jag (Små gnagarna)
Graven
// Lea

Jordgubbar och glass

Nu håller mamma och pappa att göra sig klar för en promenad till nått fint ställa att slå sig ner och sola på. Själv tänker jag ligga och sova i min vagn i friska luften. Igår var vi förbi Uffe och mormor och där bjöds det på jordjobbar och glass, och gud vad mamma tyckte att det var gott! Inatt fick vi iallafall ett roligt besked, men vad det var får ni höra om senare eller någon annan dag! Vi var ju även ut till Barnenshus igår och därifrån fick jag: En solhatt, solskydd som man förlänger skärmen på vagnen med och ett myggnät till vagnen.

Jag längtar tills jag oxå får äta jordgubbar och glass!

Jag och Uffe
Bättre kort än detta får man inte på mommo, hon är såå töntig!
// Lea

Bilder

Nu är vi hemma igen, vi har ju somsagt varit hos fammo och faffan i matfors sen i fredas. Igår låg jag ute i min vagn och sov rätt mkt under hela dagen. Och där grillades det kött och korv, gott tyckte mamma och pappa. Imorse så klev jag och mamma upp medans pappsen fick lov att sova vidare, vi tog oss en promenad sådär på morgonsidan så jag somnade i min vagn och låg sedan ute i den medans mamma satt och solade sig, och hon har faktist fått färg som hon är så stolt över:P Så himla underbart väder idag! Men jag behöver ha en solhatt,myggskydd till vagnen m.m som vi ska åka ut till Birsta och köpa imorgon vid tio tiden när dom öppnar, för mamma vill inte slösa bort en fin dag på Birsta. Idag så vart det påskmiddag och det kom även dit lite folk. Fammo ville såklart att vi skulle sova äver där inatt med men mammsen ville hem till Pastejen plus att vi somsagt ska iväg på Birsta imorgon tidigt. Såg ni föresten att mammas insändare i Ordet Fritt var med i Sundsvallan idag? Det var ju kul! :)
http://st.nu/opinion/ordetfritt/1.2974236-jag-saknar-amningsrum-i-ingallerian
Mamma och jag
Fammo och jag
Cajsa och fammo
Grillningen igår
Påskmat idag
Fammos syster Susanne
Farbror Micke
Vackraste jag
Jag sover
Jag badar
Jag redo för att åka bil
// Lea

Grinig

Igår kväll efter att jag hade somnat så vaknade jag igen vid 10 tiden, så mamma testade att ge mig mat men jag var så grinig, så jag tog bara lite granna för sen vart jag ju ännu argare och vägrate ta bröstet helt. Så mamma gick faktist och blandade iordning lite ersättning, men när det väl var klar så var jag på jätte bra humör. Men mamma testade iallafall att ge mig den och jag tog ungefär 5 klungar och sen ville jag inte ha mera, men dom dära klunkarna spydda jag upp när jag rapade. Mamma tyckte inte om att ge mig ersättning alls, hon tyckte att det känndes jobbigt för henne eftersom hon är van att ge mig bröstet, sånt där kan nog vara rätt känsligt? Idag ska vi somsagt åka till min fammo och faffa och fira lite påsk! :) Idag skulle det väll även bli jätte varmt ute har mamma hört? Vi får väll hoppas på det iaf så att jag kan få ligga ute och sova i vagnen och så att mamma får sola sig lite! Snart så ska jag ta och bada lite, så vi hörs!
Papi & jag
// Lea

Lägger sig i allt!

Nu är vi hemma ifrån moffan och Kattis. Där bjöds på lite påskmat samt super god röding. Jag var i princip grinig hela tiden, jag vart övertrött och otröstlig. Morfar testade att sätta på både rakapparaten och hårtorken, men den funkade bara i någon sekund sen satte jag igång igen. Mamma och pappa som hade med sig min babysitter och allt, men inte ens den fick mig att somna idag. Gammelfarmor var ju oxå där idag, och tro inte på tusan att hon la sig i allt! Hon komenterade hur mamma ska hålla i min när hon ammar mig, hon sa att nu är det nog slut på maten i det dära brösten så nu ska du byta, och då vart mamma arg och snäste ifrån! Jag menar mamma vet väll bäst själv, inte sant? Mamma tycker att det är så himla irriterande när folk lägger sig i och säger hur dom tycker att man ska göra! Sköt ni er själva istället för att berätta hur andra ska göra och inte göra, tack! Jag fick iallafall ett påskägg av gammelfarmor med ett par strumpor i :) Och av moffan och Kattis har jag ju redan fått som ni vet. Jag sov inte på hela tiden vi var hos dom och det var ju faktist några timmar, men så fort vi åkte så somnade jag i bilen, och när vi var hemma igen så tyckte mamma att det var synd att väcka mig så dom la ner mig i vagnen så jag skulle få fortsätta sova åsså tog vi oss en promenad i mörkret, när vi gått klart den så drog mamma försigtigt av mig ytterkläderna och mina byxor och la sedan ner mig i sängen, och där ligger jag än för jag var så himla trött. Så mamma brydde sig inte om att ta på mig någon pyjamas så jag får ligga med min body för det är ju viktigare att jag får sova än att måste krånga på och av med kläder i onödan så att jag vaknar och blir ledsen. Det var föresten jätte kul att träffa lilla Tånt igen efter sin operation, vi hade faktist saknat lillkillen!
Moffis & Kattis
Svante (Tånte)
Cajsa
Testar hårtorks knepet
Mitt påskägg
// Lea

Glad Påsk

Önskar jag med familj er! Idag har vi blivit bjudna på påskmiddag hem till moffan och Kattis, dit även gammelfarmor ska, kl fem ska vi vara där :). Och imorgon är vi bjudna hem till faffan och formor och där ska vi även sova över tills på lördag. Så en så länge har jag ingen att berätta om denna dag eftersom vi inte har gjort någonting än. Så kommer bilder från middagen och text när vi kommer hem ikväll ist :)

mami och Jag
// Lea

Mamma Bakom Ratten!

Hej, idag har vi varit på besök hemma hos farfo & farfar medans bilen var på verkstad, elr ja vi vart där till kl nio ungefär. Imorse klev vi upp tidigt runt sju tiden och kollade på Vakna när dom badade i svinkallt och super smutsigt vatten, guud vad kallt det såg ut. Sedan vart det frukost och efter det så åkte vi iväg och lämnade in bilen. Efter maten hemma hos fammo och faffan vart mamma sugen på att åka på Dannes Kiosk och köpa mjukglass, så mamma och pappa åkte dit medans farmor och farfar fick vara barnvakt till mig medans dom var borta. Efter att dom ätit upp glassen så åkte dom tillbaks igen. Och väl på gården så sa pappa att mamma skulle provköra bilen, mamma fick värsta paniken! Tillslut så satt hon där rädd och hade verkligen noll koll på vad alla saker i bilen var till för, spakar m.m. Men efter mycket om och men så lyckades hon iallafall komma en halv meter innan hon fick motorstopp, haha! Näe det dära med att köra bil är nog ingenting för min mamma! Idag har jag iallafall pratat super mycket med mammsen, jag bara surrade ocg surrade, mamma tyckte att det var såå kul! Igår lovade jag ju att jag skulle lägga upp bilder som skulle ha knäppt under dagen, men när jag skulle lägga mig och sova igår så var jag så tjurig så mamma fick lägga sig och sova med mig helt enkelt, så då fick hon ju ingen tid att hjälpa mig att lägga in några bilder.

När jag skulle vila i babysittern hos fammo/faffan idag så ville
Cajsa ligga och vakta mig:)
Farmor och Jag
// Lea

Fixar dag

Idag får det bli en hemma och fixar dag, mamma har städat och håller nu på att tvätta förfullt. Senare idag tänkte hon baka några sorters kakor och bara mysa på med mig hela dagen. Pappa ska åka och lämna in ett papper som vi missat nere på stan och även åka och handla lite små grejjer som frukostpålägg m.m. Jag återkommer senare med lite bilder osv :)
// Lea

Grinfilm

Nu medans jag har legat och sovit så har mamma och pappa kollat på en riktig grinfilm, mamma tyckte att den var såå bra men samtidigt såå hemsk filmen heter Eight Below, Så det rekomenderas varmt enligt mammsen :)
// Lea

Men vad

Tusan! Nu har även den hära sängmobilen gått sönder! Att precis ALLT man köper är av sån dålig kvalite! Jag som är beroende av den och allt. Just nu ligger jag i sängen med pappa och bara grinar och grinar helt hysteriskt, fast jag har ätit och allt, och när mamma testar om jag vill ha mera mat så vägrar jag =/ Jag hoppas verkligen att jag somnar snart för jag är nog lite övertrött för då brukar jag bli såhär ledsen.

// Lea

Handlat Och Badat

Idag åkte vi ju som sagt var ut till Birta city. Därifrån fick vi med oss: spisskydd (den största var för liten för våran spis) två st glasunderlägg,en till fontation till mamma som hon ska blanda ut med den andra med så hon får en bättre färg & en ram. Vi var även förbi på stan oxå där mamma köpte två st till doftpåsar åsså hämtade vi ut min bok som alla barn får ifrån bibloteket. Nu har jag nyss badat med mamma en bra stund, pappa knäppte kort på oss men på alla kort ser man mammas bröst, så nästa gång vi badar så får mamma ta och sätta på sig en bikini. På Butien Annelie som mamma köpte doftpåsarna på så fick jag jätte mycket berömm! Hon sa att jag var super söt och fin och att vi var en riktigt fin familj. Hon frågade även om vi bodde i stan och hur gammla mamma och pappa är, så dom svarade på frågorna och hon tyckte att det var bra att dom var unga så att dom hinner med många barn! Själv hade hon några stycken och var även sugen på en till. Men nu ska mamma kolla på favoritprogrammet En Unge i Minuten.
ramen
Doftpåsarna
Glas underläggen
mammas fondation
Spisskydden som var får små (iaf ena)
Barnboken
// Lea

Maten var borta?!

Hejsan, idag ska vi åka ut till Biltema och köpa nya lampor till bilden eftersom att ena framm har gått sönder, pappa hade redan köpt lampor igentligen, men när faffan skulle hjälpa han att sätta dit dom igår så visade det sig att det var ett felköp så därför måste vi ut dit igen. Lär väll kanske bli några mera affärer när man endå är därute. Inatt när jag vaknade och ville ha mat så fick jag inte ur nått från mammas tiss! Jag vart jätte ledsen och mamma med! Men när mamma trycke på bröstet så sprutade det ju, så jag måste ha sugit på det fel elr något men tillslut komm det efter mkt kämpande. Mamma vart helt knäckt så pappa fick springa upp och värma vatten för mamma trodde att hon skulle behöva ge mig ersättning, men precis då så kom det och då vart jag glad igen! :)

Kvällens Jag


Vi har

Varit hemma hos fammo & faffan idag. Och där låg jag ute i vagnen i den sköna med dock blåsiga vädret och sov i hela fyra timmar innan mamma fick väcka mig för att hon ville att jag skulle äta. Det var såå skönt att sova ute i friska luften ute på landet. Jag har fått för mig at faffan är jätte läskig, så jag börjar tokgrina varje gång han ska hålla i mig eller om han vill snacka lite med mig när jag sitter hos någon annan så börjar jag oxå att gråta på engång, stackars faffan, men jag tror att jag tycker att det är hans mustash som ser läskig ut. Tyvärr så glömde mamma kameran hemma idag och det kom hon på när vi redan hade åkt hemifrån så det var ingen ide att vända tyckte hon. Vi vart iaf där bra länge innan mammsen vart toktrött och fick huvudvärk så hon ville hem. Men fammo försökte såklart få oss att sova äver oxå, men den här gången lyckades hon inte :P Cajsa fick vara kvar där eftersom att vi endå ska åka dit på onsdag igen eftersom att pappa ska lämna in bilen på lagning då. Ja mer än såhär har det fakist inte hänt idag.
Bjuder på en gammal bild på mig och Cajsa ist
// Lea

Nu är det gjort!

Nu har mamma skickat in en insändare till ST angånde amningsrum i stenstan, så vi får väl se om dom vill ta med detta i tidningen vilken jag hoppas på så att det blir någon ändring på detta! Så här skrev hon:
Varför tar man bort något som gör mammor tryggare? Tidigare fanns det ett jättefint amningsrum med sköna soffor och lugn miljö, men detta bara försvann! En så pass stor galleria och missar en sådan viktig sak. Ska man behöva sätta sig på en stel och obekväm bänk och ta fram bröstet o amma sitt barn bland stressade lunch besökare o skrikande och springande ungdomar? Ett ammande barn behöver lugn och ro och mamman likaså. På Birsta City finns det ett Amningsrum med mycket bekväma fåtöljer, skötbord och handfat med dusch. Varför finns det inget baby anpassat i våran fina stenstad förutom små toaletter med skötbord som dessutom kostar pengar? Jag tycker personligen att blöjor, tvättlappar, salvor och sköt underlägg är tillräckligt med pengar för ett byte på sitt barn. Hoppas verkligen att det sker en ändring snart så att våra barn får en lugn matstund. / MVH Sandra Nilsson


// Lea

En arg mamma på stan!

Ja idag var vi på stan, mamma ville åka in dit så att mamma och pappa kunde ta en mjukglass i solen åsså skulle hon även köpa lite grejjer. Det inhandlades massa lösvikts theer och doftpåsar plus en aromalampa. Och sen vart jag hungrig, det finns ju somsagt inget amningsrum i stan så mamma satt sig helt öppen och gav mig mat och arg var hon! Hon bara svor och svor att dom är idioter som inte tänker på alla ammande mödrar! Jag menar ska man måste gå in på ett fik och köpa fika och sitta där och amma som oxå är bland en massa folk? elr ska man måste betala en fem krona för att sitta på en snuskig toalett för att ge sitt barn mat? jag vill ha lung och ro när jag ska äta iaf! Så mamma gick till informationen och frågade varför vafan det inte finns något amningsrum på IN för??? jadu bra fråga fick hon till svars. Så mamma fick en lapp men nått nr på som man skulle knappa in på deras hemsida åsså skrev hon exakt som hon tyckte! Mamma och pappa väljer ju ALLTID Birsta i första hand eftersom där finns det iaf ammningsrum och skötbord. Mamma funderar även på att skriva in en insändare i tidningen om det hära, så arg är hon faktist! Men nog om detta snack nu, igår fick jag magmassage av pappa, fast jag vet inte riktigt vad jag tyckte om det igentligen, men det är för att jag ska få ut lite mera gaser så vi får hoppas att det funkar, mamma och pappa tänkte börja ge mig det varje kväll ihopp om att det ska ge någon effekt. Imorgon skulle vi igentligen fräffa Ida & Ebbe. men nu har Ebbe tyvärr blivit magsjuk IGEN. Så vi tänkte ta en tur ut till farmor och farfar ist för. Just det idag efter stan så åkte vi upp till Uffe och mommo och tog oss en fika :) Och när vi kom hem så åt mamma och pappa tacos rester sen igår och efter det så slutfördes städningen här hemma, så nu är det rent och fint och doftar underbart av doftpåsarna som mamma köpte idag.

Thet
2 st sånna doftisar vart det 49 kr styck
aroma lampa 39 kr Indiska
Magmassage
// Lea

Denna dag

Har varit så himla tråkig, vi har inte gjort någonting alls! Pappa åkte ut till Birsta och köpte två st hyller som han satt upp i vardagsrummet eftersom vi har möblerat om så det blev tomt på en av väggarna. Men slutresultatet vart riktigt bra faktist. Ja åsså har mamma och pappa städat lite men sen tog deras energi slut så städningen får slutföras imorgon ist. Inte ens att dom har tagit med mig ut i friska luften idag så nu skämms mamma över det, hon får så dåligt sammvete, om jag inte får komma ut varje dag! Till middag blev det iaf fredas tacos, och det var nog det enda som var bra på hela dagen enligt mamma. Ja just det Cajsa var ute och sket med pappa och det var löst så mamma fick duscha henne eftersom det hade fasnat massor i hennes päls. Ja och inga kort har det blivit knäppta idag heller.Tråkigaste dagen på länge enligt hela familjen. Vi får väl hoppas att dagen imorgon blir betydligt bättre än denna! Kram Lea

Birsta mys

Idag har vi varit ute på Birsta som jag skrev i det tidigare inlägget att vi skulle :) På Birsta var det hur skönt som helst för det var nämligen super lite folk så pass tidigt, så om vi ska ut på Birata något mer på vardagar som vi säkerligen kommer att göra så blir det absolut innan folk slutat jobbet och alla ungdommar slutat skolan. Det blev lite små handling, jag fick två st nya pyjamasar med kortärm och korta ben eftersom det börjar bli varmare så att jag slipper svettas ihjäl. Mamma köpte även ett par solglasögon till sig själv (inte allt för snygga men får duga tills hon hittar ett par snyggare) och en the kopp plus en påse the och en blomma till badrummet plus en navelpiercing som hon pressade igenom sitt ihop vuxna hål. Det vart även lunch/middag för mamma och pappa som bestod av en varsin sallad. Sedan åkte vi upp till arken och köpte kattleksaker och två påsar men kattmat, för att man fick två små påsar för endast 40 kr av samma märke som vi redan kör med till Pastejen så att då måste man ju passa på! Justja jag höll på att glömma att berätta att innan vi åkte till Ikea så åkte vi förbi Lindgården för att mamma vart sugen att hälsa på sina underbara jobbarpolare plus att hon ville visa upp hur mkt jag har växt :)
Mamma & pappas sallader
Mammas the kopp 69 kr på Indiska
The 39 kr på  Insiska
Blomma 39 kr plus kruka 39 kr på buketten
Mina pyjamasar 129 kr på hm
mammas halvfula glasögon 59 kr hm
Pastejens saker
// Lea

Nu har

Jag precis vaknat efter att jag dragit upp mamma och pappa kl 7 på morgonen för att sedan somna om i min babysitter en halvtimme senare igen, och enda till halv 11 sov  jag! Imorse var det full fart på Pastejen och Cajsa dom hade nämligen morgonbus i sängen. Ja igår vart det ju inget skrivet på bloggen dels fatt det inte fanns just nått att skriva om eftersom vi bara var hemma och slöade hela dagen, tog en prommis bara och mamma och pappa rensade bort vinterjackor,overaller och deras mössor från hatthyllan, men mina får vara kvar ett tag till. Idag hade vi iaf tänkt att ta oss en liten tur ut till Birsta och kika lite men det är mest för att vi ska få något att göra, det är ju ganska fint väder oxå så en promenad lär det väl oxå bli kan jag tänka mig. Jag har fått mig en liten skallra av mamma och pappa föresten :)
En nyäten glad liten jag
Min första skallra
Pastejen
// Lea

Vilken dag!

Ja gud vilken dag vi har haft idag, först kom farmor & farfar hit, farfar hjälpte till att sätta upp det nya badrumsskåpet och det vart superbra! Sen åkte farmor och mamma till Susanne och hämtade Pastejens klätterträd. När vi sedan kom hem och satte oss och fikade så kom mormor och gammelmormor hit på besök, dom vågade iaf att smaka på mammas kakor som hon bakat idag, det vart tre olika sorter och det pinsamma var att mamma misslyckades med kokostopparna, hur lyckas man med det? så dom var bara att kasta iaf! Men dom andra kakorna vart goda, men hon har två st sorter kvar att baka men mjölet tog slut, men faffan köpte med sig en ny påse men mamma vart helt slut efter att topparna misslyckades så dom andra kakorna får hon baka imorgon elr någon annan dag. Mormor och gammelmormor vart väl här i ca två timmar innan gammelmormor ville hem. Och efter att dom varit här så kom morfar och Kattis hit, dom bjöd på pizza och jag fick påsk pressenter, jag fick: en snutte,två st bitsaker och spöket Laban bestick, det fanns även ett kuvär i påsen men innehållet är hemligt. Efter att dom varit här så vart mamma less på att Pastejen gömt sig under soffan efter nattens lilla bus, han rev nämligen ner en kruka och en lampa ifrån fönstret och vart rädd. Så pappa fick ta bort benen på soffan så att han inte kan komma in där, så nu är Cajsa glad att hon kan hoppa upp själv i soffan och att Pastejen är framme och spatserar omkring.

Moffis & jag
Kattis & jag
Påsk pressenterna
Hackad choklad till bakningen
Misslyckade kokostoppar som bara gick sönder!
// Lea

Våran dag

Så vad har den här familjen gjort idag då tro? jo dom har varit ute på en långpromenad i det underbara vädret, gick även förbi tempo där dom hade köttfärs för endast 39:90 kilot, åsså har mamma städat lägenheten och när damsugaren gick igång så vart Pastejen jätte rädd och sprang under soffan där han forfarande ligger. Sen så har vi haft tvättstugan hela dagen plus att pappa åkte på Willys och handlade såhär på kvällskvissten. Han köpte även en massa bakingredinser för mamma tänker minsann vara duktig och baka imorgon men hon lär ju misslyckas som vanligt, haha! Jo mamma sa ju att hon skulle ringa Bvc idag men kl vart för mkt så ringtiden var slut innan hon hittade igen Åsas nummer, så pappa drog iväg ett mail ist för. Mamma har ju tjatat på pappsen att hon ville ha ett påskägg, så när pappa kom hem ifrån Willys så hade han köpt ett till henne, jag måste ju ha världens underbaraste pappa, och mamma måste ju ha världens underbaraste sambo <3 Imorgon så kommer vi få lite främmande, men det tänker jag berätta om imorgon ist :) Men nu hade jag tänkt att ta och lägga mig och sussa, och mamma och pappa ska kolla på stockholm båstad som pappa tankat hem. Godnatt på er, Kram Lea

Jag knappt en timme gammal.


Kvällsinlägg

Just nu är jag nyäten och halvnöjd, jag gnäller på lite och mår lite illa. Ja idag var vi ju och hämtade Pastejen, allt går jätte bra här hemma, han har redan skitit i sin låda och verkar helnöjd! Ja vad har mer hänt hmm.. jo just det vi var ju hemma hos farmor och farfar som sagt var, där försökte pappa & faffan fixa till nått som var fel men bilen, fast jag vet inte riktigt vad det var men dom misslyckades iaf så pappa måste lämna in den på verkstad. Och när vi skulle åka därifrån så ville den inte ens starta för den hade nämligen fått slut på bränsle, men faffan hade lite på reserv så att det räckte till macken och tanka. Jo farmor var ju oxå och hämtade sig en ny katt idag som hon ville rädda från avlivning, det var en perser katt som hette Sixten på ca 7 år, han verkade oxå trivas, så idag har det varit en kattdag kan man säga. Imorgon ska iaf mamma ringa till Bvc och boka en tid, så att hon får fråga lite om min mage åsså vill hon se så att jag går upp i vikt som jag ska.
Pastejen myser på sängen
Mamma hittade kort på Cajsa & Pastejen sen i somras när han var
en liten kattunge
// Lea

Nu är vi

hemma hos farmor och farfar och ska även sova här inatt. Jag,mamma & farmor var iaf ute på en liten promenad förut i det blåsiga vädret. Idag var ju jag och mamma hemma hos Maja & Joel vi var där ett bra tag idag, det varit pizza ätande och en en massa snack, elr ja iaf för mamma & Maja för jag låg mest och sov i vagnen. Cajsa var ju oxå med och skulle leka med Majas mammas hund Tyson, men Cajsa var bara sur och tråkigt mot han och morrade en massa, jädra sur Cajsa! Och imorgon så ska vi testa på oss en ny katt denna gång blir det farmors systers katt Pastejen, som Cajsa redan har träffat förut så vi vet att dom går ihop :) Mamma har bilder på dom sen i somras men det är på datorn hemma. Måste även åka ut till Arken och köpa kattmat och kattsand :) Ochså ska evt farmor och farfar följa med oss hem imorgon så att faffan kan hjälpa pappsen att sätta upp vårat nya badrummsskåp som mamma och pappa fick tag på för endast 95 kr igår på Ikea eftersom att det skulle utgå snart. Det vart tyvärr inga bilder knäppta idag =/
// Lea

Allt möjligt

Ja idag var ju Uffe & mormor här, dom vart här någta timmar och det var ju trevligt, men fytusan säger jag bara om mormors superduper äckliga fisar, BLÄÄÄ! Alla hull andan så det vart vädring som gällde kan jag lova er, och mommo bara skrattade! Ja och innan dom kom så sket Cajsa ner sig 2 gånger men en massa lösskit på köksmattan, för hon hade fått smaka mjuk kattmat imorse som vart kvar efter katten och det tålde hon visst inte, för hon är ju van dyr lyxmat från Hills. Hon var alles brun bak i rumpan så det fick bli en dusch för henne. Ja och så mkt mera än dethär har det faktist inte hänt idag, mamma hoppas på att det ska bli bra väder imorgon så att vi kan vara ute. Och på lördas så ska vi åka hem till Maja & Joel och hälsa på, Cajsa ska även följa med denna gång  så att hon kan leka med Majas mammas hund :)
Uffe & jag

Massa bilder

Idag började morgonen med ett bad med pappsen, det var så sköönt :) Senare idag ska Uffe och mormor komma och hälsa på oss för det var ju ett tag sedan sist dom var här. Så idag ska vi bara vara hemma och ta det lungt i det tråkiga regnvädret. Men här kommer en massa bilder:

Jag & Cajsa

Jag i mitt nakenbabygym innan badet idag



Jag tittar på Cajsa..

Och blir genast jätte glad :)

Jag badar med pappa



Jag och mamma för någon vecka sedan




Idag har

Mamma och pappa vårstädat grundligt så nu är det dammfritt här hemma. Sen så tog vi oss en promenad i det härliga vädret och till en början så var jag super grinig! Då kom mötte vi två st invandrare och den äldre damen började prata med mamma och sa: ammar du? mamma hörde inte och sa: va? då frågade hon igen, och mamma svarade att det gjorde hon, då sa damen att mamma måste amma mig nu för att jag skriker så mkt då sa mamma: men hon har nyss ätit! för det hade jag ju, åsså gick mamma surt iväg men en grinade barnvagn men efter en stund blev jag tyst efter att mamma guppat med vagnen rejält. Under promenaden plockade mamma påskris och videkissar som hon har satt i en vas på köksbortet med en massa fina bjällerklockor i :) Efter en stund kom farmor och farfar hit, dom tog även med sig mat som dom lagade här hemma och bjöd på, middagen bestod av: fläskfilé, kroketter, beasås och en härlig sallad. Ja katten som vi var och hämtade igår hade inte visat sig alls utan låg under soffan, så mamma skulle kolla om hon fick fram den men såg henne inte! Tillsist sa hon: antigen ligger katten under soffan i det där tygen som är under soffan på botten lixom eller så är det farfar som är tung. Och mycke riktigt så låg den där för det hade gått ett hål på tygen som hon tydligen hade krypit in i. Och när pappa kände så blev han blöt om händerna, ja katten hade legat där och kissat ner sig totalt! FYFAN vat det stank här hemma, mamma fick klippa bort hela tyget under soffan och skura golvet igen eftersom det var en stor illaluktande kisspöl där. Mamma sa att pappa måste åka och lämna tillbaka katten eftersom den inte mådde bra här eftersom den inte ens letade upp kattlådan som mamma visat henne hur många gånger som helst! Men pappa fick ju såklart börja med att duscha katten 2 gånger vart det, eftersom hon kissade på sig igen inne i fraktburen som vi stoppat in henne i efter första duschen. När pappa och farfar åkte iväg så var jag, mamma & farmor kvar hemma. Mamma ville lukta på golvet under soffan som är ett parkettgolv och det stank fortfarande fast mamma hade skurat det jätte mkt! Så mamma tog och skvätte ner några få droppar klorin i vattnen, så förhoppningsvis luktar det inte lika mkt nu iaf. Tråkigt var det iaf att det inte gick bra med henne, Cajsa som skulle få en kompis och allt. Så mamma och pappa sa att vi måste köpa en kattunge ist, någon som vet av några sånna till salu nu? jaja nog med katter nu. Elr ja nog med snackandet över huvud taget för nu ska jag gå och sussa. Godnatt. Kram Lea

Farmor knäpper kort på mig

Farfar drar fingrarna igenom håret

mammas påskris


Vakna tidigt & kolik

Ja igår kväll hade jag värsta kolikutbrottet, jag bara gallskrek som om jag hade en kniv i min lilla mage fytusan vad ont jag hade! Mamma & pappa blev helt förstörda dom försökte göra allt för att hjälpa mig men inget funkade. Efter en lång stund med många tårar så tog jag tillslut bröstet och började snutta, jag låg och snuttade i en hel timme innan mamma fick ont i ryggen och tog bort tissen, men då hade jag som tur var somnat till, så mamma vågade inte flytta mig så jag fick ligga kvar på henens sida i sängen medan hon och pappa trängde ihop mig på andra sidan. Det blir somsagt bara värre o värre med min mage :'(. Ja och imorse så vaknade jag strax innan kl 06:00 och ville ha mat och sen var det kört för mamma och pappa att försöka få mig att somna om, så det var bara för dom att kliva upp, när jag väl fick på mig kläder och hade tvättat av mig lite så somnade jag såklart på engång i min babysitter! Så nu har jag vaknat tidigt 3 dagar i rad så nu är det slut på sovmorgon för mina päron, vilket mamma tycker är rätt skönt endå, för dagen blir längre och man hinner kolla på Vakna och äta frukost framför det myys :) Men vi hörs senare. Kram Lea

Dagen

Nu är vi hemma elr ja vi har varit det ett bra tag. Jag och mamma har varit och hälsat på Cattis & Wilton, vi tog oss en promenad ner till stan och mamma och Cattis tog sig en varsin mjukglass, åtets första! Nu märks det att det börjar bli vår, härligt! Sen ringde mamma till pappa och bad han hämta oss så att jag skulle slippa klä av mig och så igen. Då begav vi oss ut till Birsta till rusta där vi köpte lite smått & gott tex en klösbräda till katten som vi sedan var och hämtade hemma hos Niken. Cajsa följde med oss in dit eftersom jag ville ha mat innan vi kunde fortsätta resan hem. Av alla tre katterna så var det bara Lilla Blå som var nyfiken på Cajsa och det var ju henne vi skulle ta med oss hem. Just nu ligger hon under soffan och trycker.. Idag orkade inte mamma och pappa laga någon mat så det fick bli sallad frin pizzerian ist.
Cattis njuter av årets första mjukglass!
fina Wilton som myser i sin vagn
Åsså jag som ligger och sover med mössan på sniskan
// Lea

Ensam med mammsen

Ja och det funkar ju kanon, det tycker vi båda två! Vi har ju aldrig varit ensamma utan pappa mer än i några timmar. Men jag har varit jätte lugn och snäll mest hela tiden iaf :) Mamma och jag tog oss en promenad förut i det underbara vädret, och när vi var hemma igen så sov jag såå skönt i vagnen så mamma hade inte hjärta till att väcka mig så vi gick ett tag till det blev sammanlagt en prommis på 60 min om inte lite mer. Ja pappa skulle höra av sig innan matchen började men det har han inte gjort, men han har det säkert bra. Pappa och grabbarna skulle ju dricka alkohol ikväll så mamma sa att han inte får komma hem idag eftersom hon inte vill att jag ska träffa han när han är alkoholpåvärkad, dels för lukten,röstförändringen man kan få, och beteende förändringen. Så han ska väl sova hos Emil elr någon av dom andra grabbarna. Nä men hurrni nu vart jag tokhungrig, jag vill ha mat NU så hejsvejs! PS det blev ingen kortknäppning idag,så ni får klara er utan bilder tyvärr.
// Lea

Tidinställt

Ja det här blogginlägget är tidinställt eftersom pappa far ju till Stochkolm imorgon så mammsen vet inte på vilket humör jag kommer att vara på, är jag på dåligt så kommer hon ju inte ha tid att sitta här och hjälpa mig med bloggen iaf. Men imorgon på våran egna mor & dotters tid så tänker vi mysa,dansa och om det bli väder försöka oss ut på en promenad. Så om det inte kommer nått inlägg imorgon förutom de här tidinställda så vet ni att då är jag förmodligen gnällig och har svårt att somna som jag ibland har. Jag har ju ganska mkt problem med magont, men jag får ju droppar mot de men alltid typ en kvart efter att jag fått dom så får jag världens skrik/grin attack! Åsså låter det super mkt i min lilla stackars mage :( Det är ju konstigt för dropparna är ju lixom till för att undvika magont.
Dit ska pappa imorgon till norra stå, pappa tror ju att jag följa med dit
när jag blir lite äldre, men de vette tusan de!!

Katt

Ja farmor och farfar var ju här på en liten snabb visit förut ju, och då tog dom även med sig en kattlåda som vi ska få låna eftersom mamma och pappa bestämt sig för att ta en av Nikens katter på prov för att se hur den går ihop med Cajsa, eftersom det är bara för att Cajsa ska få någon att leka med som vi tänker ta den isf om det funkar bra. Cajsa har nämligen börjat blivit lite deppig och hon älskar ju verkligen att leka med katter så om dom accepterar varandra så får hon stanna hos oss. Men vi ska inte hämta henne förens på onsdag eftersom Cajsa inte är hemma och vi vill ju inte ta hit katten först eftersom det är Cajsas hem så hon ska vara med,annars kanske hon tror att vi typ bytt ut henne elr nått. Men därför var det ju kanon att vi fick låna en låda eftersom mamma och pappa tycker att det känns onödigt att köpa kattlåta ooch grejjer om den inte ens skulle funka.
Jag & farfar idag
// Lea

Oh, Carol

Ja den låten har mormor namngett mamma efter, jag säger namngett eftersom mamma ej är döpt.  Mamma älskade tydligen den låten när hon var liten. Och när vi var hos mormor häromdagen så pratade hon om just den låten, och sa att barn elr iaf mamma gillade Smokie. Och idag när jag var som allra grinigast så sa mamma till pappa att sätta på den låten så det gjorde han. Och tro inte på tusan jag vart knäppt tyst! Så jag och mamma dansade oss helt svettiga till den låten om&om igen. För när det byttes låt (lyssnade på spotify) Så började jag att gråta igen, helt otroligt! Här är den iaf: http://www.youtube.com/watch?v=U_eFpHwZAT8

Pappa åker till Stockholm imorgon

Idag kände jag minnsan inte för att ta sovmorgon, jag vaknade runt 8 tiden och ville ha mat, sedan vart jag pigg som en liten mört. Då tog jag mig ett bad med mammsen och sedan tvärslocknade jag enda tills nu. Just nu sitter vi och väntar på att farmor och farfar ska kika förbi. Imorgon åker ju pappsen till stockhom så då får mammsen ha mig helt för sig själv, guud vad vi tänker mysa då! Mamma hoppas att jag ska vara snäll mot henne och inte en liten grinsill iaf :) Men nu ska jag äta mat, vi hörs!
// Lea

Bröstpump sedan 1958!

Ja nu är vi hemma efter att ha varit hemma hos gammelfarmor och Willys. Mamma & pappa vart bjudna på mat och en massa fika. Det var kul att träffa henne igen och hon tyckte att jag blivit stor! Ni vet äldre människor dom sparar ju på tammetusan allt! Så mamma fick en bröstpump sedan 1958, den är alltså 60 år gammal! Helt sjukt ju! Men det var ett jädra tryck i den, fast den dära bollan man trycker på har blivit ganska hård, så mamma testade att koka den och då mjuknade den upp men när den sedan svalnade så vart den hårdare igen. Och på Willys så sov jag så skönt så mamma och pappa tyckte att de var onödigt att lyfta upp mig ur bilbarnstolen för att lägga mig i en såndär kundvagnsbarnstol så mamma tog en egen kundvagn som hon sänkte ner den i:)
Jag & gammelfarmor Astrid
Den läckra bröstpumpen sedan 1958
// Lea

Då lärde jag mig att:

Hålla upp nacken någolunda stabilt: 7 veckor gammal.
.
Göra ljud med munnen: 7-8 veckor gammal.
.
Stå stabilt på benen när mamma elr pappa håller i mig: 8 veckor gammal.
.
Då såg jag att jag hade fötter: Idag 9 veckor gammal.
.
Då började jag att le: ca 4 veckor gammal.
.
Att göra dreggelbubblor: 8 veckor gammal.
.
Att göra pruttljud med munnen: ca 4 månader gammal.
.
Att hålla upp mig bra på armarna när jag ligger på magen: ca 3.5  månad gammal.
.
Att vända mig på magen: 5,3 månad gammal.

Nu är vi

Pigga igen :) Ja igår var vi ju somsagt hemma hos Niken och hennes otroligt fina bebismage! Vi vart där några timmar och det var roligt, men när Niken skulle hålla i mig så vart det lite jobbigt  för att det var ju en stor mage ivägen! Dom har föresten 3 st jätte söta katter som är till skänkes omgående, jag lägger upp bilder på dom så om någon är intresserad så säg till!!Annars åker dom 3 sötisarna till katthimmlen :(! Efter att vi varit där så åkte vi hem till mormor och åt middag, elr ja mamma och pappa åt och jag kollade på, Lassagne vart det iaf. Vi vart där till omkring 21:00 och sen vart jag övertrött och började tokgrina, jag har ju så svårt att koppla av helt och sova när jag är borta så då åkte vi hem med en rasande fart. Idag ska vi åka till min gammelfarmor Astrid på middag och efter det ska vi åka till Willys och handla mat.
Niken & jag
Jag fick ärva mormors klänning som hon haft när hon var liten,
så här testar jag den
Katt 1: en hona på 3 år
Katt 2: hona på 1 år (suga på henne själv, en kompis till Cajsa tänkte vi)
Katt 3: hona på 2 år

Så trötta

Hejsan, nu är både jag och mammsen hur trötta som helst efter en dag ute på äventyr, så mamma orkar inte hjälpa mig att skriva om dagen just nu och lägga in bilder så det får bli imorgon ist säger hon. Sov gott på er! kram Lea